Murakami Edebiyatı



Dans la Maison - Başka Bir Hayat

Fransız sinemasından pek haz emiyorum açıkçası; benim bahsettiğim büyük dalga akımının olduğu yıllarda değil! O yıllarda Godard vardı, Truffaut'lar.. ve daha niceleri vardı. Şimdiyse saymaya kalkarsam üç-beş isim dışında, deyim yerindeyse Fransız sineması çapulculara kalmış..


Sinema hala ölmedi, dünyanın en kibar dili olan bu ülkenin de François Ozon gibi kurtarıcıları var hiç değilse. 2012 San Sebastian Uluslararası Film Festivali’nden En İyi Film ve En İyi Senaryo ödüllerini kazanan Dans la maison, 16 yaşındaki bir çocuğun Fransızca öğretmenine yazdığı kompozisyonlarla başlayıp zaman geçtikçe çığırından çıkan olaylara odaklanıyor.

Dans la Maison izlemeden, yılın en iyilerini seçmemek çok iyi oldu, hatta şahane oldu. Çünkü, ciddi derece enfes bir sinematografiye sahip, yönetmenlik, senaryo ve oyunculuklar pek şahane! Konusu farklı, gizem ve işin içine gerilim girince tadından yenmiyor; hele de edebiyatta bu işin ucundan tutuyorsa, yemede yanında yat! Ozon'un bir sürü filmini izledim, şunu çok net söyleyebilirim, bu filmi açık ara en iyisi! İnsan ruhunu ve karmaşıklığını, topluluk içindeki durumunu kendine has tarzıyla anlatmaya devam ediyor, çokça yaşanabilirlikler katarak anlatıyor. Yılın en iyi filmlerinden biri, mutlaka izleyin!



Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes