Murakami Edebiyatı



Tess Gerritsen ~ Gece Nöbeti

Bildiğiniz üzere, bu tarz kitapları satın almam.. yazdığımda anlayın ki hediye gelmiş. Gece Nöbeti'de onlardan biri. Tess Gerritsen okumayalı epey olmuş. Ben lise yıllarımda iken bu kadını okumayı severdim. Biraz iyi şeyler okumaya başladığınızda, bu tarz yazarların ve kitapların anlamsızlığından dem vurabiliyorsunuz. Edebiyat tozu yutmamış olanlar epey sevecekler. Biz edebiyatseverler ise, yılda bir kitapta mantık aramayı bırakıp, katili tahmin edelim!


Bırakın edebi şeyler aramayı dediysem de, bir umut her sayfada aradım. Benim ki de laf; polisiye kitabında edebi değerler arıyorsun. Edebi değerleri bir kenara savurursak, -hiçte kolay olmasa bile- eğlenceli bir okumalık. Oku ve unut türü şeyleri seviyorsanız okuyun. Çok beklenti içine girip, harikalar beklemek gibi saçmalık düşünceye kapılmayın. Elbette, sözüm polisiye severler dışındakilere! Bu tarzın filmleri pek hoş oluyor! Bay katil kim acaba?! -Birazcık gizemin kimseye zararı olmaz.

Tess Gerritsen
Kitabın tanıtım bülteni aşağıda, iyi okumalar!

Bir yanda büyük şehir hastanelerinin baş döndürücü kalabalığında kazanılan deneyim ve başarılar; diğer yanda küçük bir kasabanın acil servisinde, mezarlık vardiyası da denen sakin gece nöbetleri.

Bir yanda gece yarısı anlaşılamayan bir nedenle hastaneye bırakıldıktan sonra kaybolan yaşlı bir adam; diğer yanda her şeyden habersiz, patlamaya hazır birer saatli bomba gibi sokaklarda dolaşan kadınlar.

Bir yanda bakıma muhtaç yaşlı bir anne, mutsuz bir kızkardeş ve parçalanmak üzere olan bir aile;diğer yanda kuşkular üzerine kurulu, kaçamak bir aşk. 

Ve hepsinin ortasında tek başına bir kadın doktor: Toby Harper. Başta mesleki itibarını kurtarmak için giriştiği onur mücadelesi, bir süre sonra karanlık güçlerin de dahil olmasıyla, ölümcül bir kedi fare oyununa dönüşüyor. Kayıp bir hastanın peşinde, kendisini tehlikenin tam ortasında bulan Toby Harperın heyecan dolu hikâyesi beklenmedik sonuyla kanınızı donduracak.

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes