Murakami Edebiyatı



Yedi Psikopat ~ Seven Psychopaths

Evvel senelerde dram filmlerini psikopata bağlamış olmam, suç türüne biraz uzak kalmama neden olmuştu. Suç teması genelde iyi gider. Tabii, çamurdan olsun demiyorum, dram ise, varsın çamur olsun. Bu türün iyisi gider, ötesi çekilmez. Eğer argo kelimelerin haddinden fazla kullanıldığı şeyleri sevmiyorsanız, -bende hiç sevmem-  işiniz var bu Seven Psychopaths ile! Fuck aşağı, fuck yukarı. Fuck kelimesinin dibine vuruyor.



Martin McDonagh; kendisini In Bruges'dan öte severim. Değişik bi' mizah anlayışı var. Brüj'da yine Colin Farrell'la çalışmıştı. Manyak ötesi bir kara-komedi unsuru idi. Filmden sonra Brüj'u o kadar merak etmiştim, bi' o kadar tiksinerek bakmıştım o şehre! Coen kardeşler ve Guy Ritchie, tarzlarının karışımı bir şey McDonagh! Güldürebiliyor, en önemlisi güzel mi güzel ironiler araya sıkıştırabiliyor. En dikkat çekici yapan yönü bu gözümde!

Kara-komedi severler kaçırmasın derim. Biraz olsun mizahi espri anlayışınız varsa, bol bol kahkahalar eşliğinde izleneceklerden. Oyuncuların hepsi ayrı ayrı parlıyor. Özellikle: Christopher Walken, şahlanıyor. Bu adam her zaman iyi, sevilecek kişiliklerden biri kendisi! Ayrıca Sountrackleri hiç fena değildi. Herkese iyi seyirler.


Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes