Murakami Edebiyatı



Hay-On-Wye, Kitap Kasabası!

Rüyalarınızı süsleyen bir kasabaya uğramaya hazır mısınız?! Kasabayı ilk olarak, kitaplara ve edebiyata fazla kafa kırdığımı bilen bir arkadaşımdan duydum, ardından televizyonda görünce, direk googleda buldum kendimi! Hay On Wye kasabası, İngiltere'nin Galler sınırına yakın kesiminde bulunan bir kitap kasabası! Evet kitap kasabası dedim; ikinci el ve nesli tükenmiş -artık basılmayan kitaplardan- kitaplardan tutun, aklınıza dahi gelmeyecek kitaplara kadar mevcutmuş..!


Kasabanın kendine özgü kitap dükkanları ve cafeleri bile var! Sanırım, burada yaşayan insanların hepsi kitap kurdudur, çok net ve anlaşılır. Benim de imkanım olsa, kesinlikle ilk uçakla karamsarlıklar ülkesin İngiltere'ye uçarım, sırf bu kasaba için...başka nedene ihtiyaç mı var, bu kadar kitabın bir arada bulunduğu bir yer olunca, bayıldım, ayılamıyorum!

  

1988'den beridir düzenlenen bir kitap festivali varmış. O zamandan beridir, kitapseverlerin, ünlü yazarlar ve ünlü kişiliklerin ilgi odağı olmaktan çıkmıyor, şaşkınlıkla karşılanmayacağı üzere. En merak ettiğim tarafı ise, kasabaya girer girmez kitap kokusu alınıyor mudur? Muhtemelen cevap evettir, ne de olsa kitapların harika bir kokusu var, almamak olmaz o kokuyu, değil mi? Hımm?


Bütün kitap kurtları buluşup anlaşalım! Hepimiz bir uçağa atlayıp buraya gidelim. Beraberce okuma seansı düzenlesek,  kitap kokusunu içimize çeksek, ne güzel olurdu, ahh nerede..! İyi imrenmeler ve yakınmalar!

7 Ocak 2013 18:49

ama ama bu inanılmaz, harika, ben de geliyorum , yerimi ayırın şimdiden:)

7 Ocak 2013 18:51

@kitap eylemcisi♦

Yeriniz ayarlandı, şimdiden bol bol kitaplı günler! :))

7 Ocak 2013 23:37

Bize de yer ayırın :)

7 Ocak 2013 23:51

@Beyazkitaplık♦

hay hay efendim, herkese yer var! :)

11 Ocak 2013 20:27

Tek kelimeyle bayıldım ! :)

12 Kasım 2013 22:54

Çok hoşuma gitti! Ufacık bir yer olsa kenara sıkışırım :)

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes