Murakami Edebiyatı



The Bourne Legacy: Mirasyedi!

Bir zamanlar, serinin bir diğer filmi ne zaman çıkacak,' diye google'da araştırma yaparken bulurduk Bourne Serisinin! şimdi nerede..!? Güzelim seriyi diğer saçma sapan seriler gibi çıtır çereze çevirdiler. Gerçi Jason Bourne üçlemesi, üç filminden oluşuyordu ve bitti. 4. film diğer, Matt Damon'lı seri ile yakından uzaktan alakası yok. Tanrıya şükür ki yok, çünkü tam bir fiyasko!



Paul Greengrass, dördüncü filmi yönetmeyeceğini açıkladıktan sonra, Matt Damon: - Paul yoksa, bende yokum', diyerek seriden ayrılmıştı. Tony Gilroy, Matt'i ikna etmek için çok uğraştı ama olmadı. Açıkçası filmin şu halini, girdiği inanılmaz düşüşü görünce çok iyi karar vermiş. Nokta atışını yapmış. Beklentilerimin çok çok altında!

Kast değişikliği, yönetmen değişikliği... Hollywood sinema sektörü sanat yapma peşinde olmadıkları kesinkes; tek dertleri ceplerini ısıtmak. Hepsi bu. Bu nedenle bin-bir sinema faciası ortaya çıkıyor, bir örneği de şuanda yorumladığım facia! Her karede gözüm Damon'ı aradı; çoğu sahnede şimdi çıkacak diye kendi kendime söylenirken bile buldum.. Bourne'un Miras'ı değil, Mirasyedisi olarak isim değiştirilirse çok sevinirim. Tam uyuyor çünkü!


Finalde ayrıca Bourne'un klasikleşmiş Extreme Ways parçası çalınca iyice zıvanadan çıkıyorsunuz, sanki seriden bir yapımmış gibi parçayı da eklemişler, şaka gibi!

BA
7 Aralık 2012 09:10

Ben de Bourne serisini çok severim. Bu filmden koşarak kaçayım o zaman :)

7 Aralık 2012 20:47

@BA♦

Hemde arkana bakmadan! :)

8 Aralık 2012 14:23

Çok sevdiğim bir seridir.
Ama bu bir seriyi mahvetme denemesi olmuş galiba, serinin parçası değilmiş gibi beklentisiz izlerim bende :D

8 Aralık 2012 14:33

@Erdi Karadeniz♦

Evet izlenecekse beklentisiz izlenirse iyi olur, aksi halde sonuç feci kötü! :D

Adsız
18 Aralık 2012 22:32

Bu serinin bu hallere gelmesini görmeyii beklemiyordum. Bourne Matt'le güzel...

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes