Murakami Edebiyatı



Klişeleri Delen Film; "The Cabin In The Woods"

The Cabin In The Woods, seyredeli epey zaman oldu. Kitapları yazacağım derken, vakit olmadı. O yüzden şimdi yazıyorum. Bilindiği üzere, 80li yıllarda korku film furyası tavan yaparken, - iyi yönde -, 2012 yılında ise, korku gerilim filmleri deyim yerindeyse sinek avlıyor. Tonlarca çekilmesine rağmen, içlerinde çok azı elle tutulur, izlenir film çıkıyor. The Cabin In The Woods ( Dehşet Kapanı) bunlardan biri. Yılın gerilim- gizem klasiği de diyebiliriz!



Korku kulübeli filmler, moda olmuştu bir zamanlar. 13.Cuma'nın yeni versiyonunda, Sam Raimi'nin "The Dead Evil " filminde ve daha nicesi... Dehşet Kapanı'da böyle başlayıp, çok değişik sularda yüzen bir yapım. Neden hep gençler ölür? sorusunun cevabı çok güzel verilmiş. Filmin öyle bir havası var ki, oyuncular bile sanki sizinle dalga geçermiş gibi bir havası var.Klişelerle dalga geçer gibi bir oyunları var.

Senaryonun bu denli katmanlı olması seyirci için epey şaşırtıcı! Bir an ne oldu böyle dediğim bile oldu. Klişeli bir şekilde izleyemeye başladığınız film, bir süre sonra sizi sürpriz kutusunun içinde bulunduruyor. Her an bir şeyler olacakmış gibi geliyor. Filmi farklı kılansa, neler olacağını kestirememek. Bu filmi izlerken dikkat edin. Yanınızda, daha önce filmi izlemiş biri, ve geveze olan birisinin yanınızda oturmadığından emin olduktan sonra gönül rahatlığıyla sinemanın keyfini çıkarın.


Klişeli filmlerden bıkmış, daha fazla vakit kaybetmem diyorsanız, Bu film tam sizlik. Şunu garantisini vermek mümkün. Çok sinirli bir kişilikler, saç baş yolacaklar bundan kaçış yok. Aslında filmi, Teen-slasher türünde başaralı bir film ve Küp serisinin karışımından oluşmuş, nefis bir kokteyl olarak düşünmek, filmi anlamak için yeterli diye düşünüyorum.


Gizem - Gerilim filminin dibine vurmak için, The Cabin In The Woods, çok iyi bir tercih olacaktır. Bakalım sizler beğenecek misiniz? İyi seyirler, Sinemalı akşamlar!

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes