Murakami Edebiyatı



Dave Eggers ~ Müthiş Dahiden Hazin Bir Eser

Şu aralar, hiç okumadığım yazarlar okuyacağım derken, kütüphanemdeki okuduğum yazarları, kısa bir süre içinde olsa erteliyorum, yeni yazarları keşfederek ufuklara yelken açıyorum. Uzak ve huzurlu ufaklara... Bunlardan bir de  Dave Eggers...


Dave Eggers, tıpkı eleştirmenlerin bahsettiği gibi, J. D. Salinger'ın yazmasını bekleyen okurlar, Eggers okuyarak Salinger özlemine bir son verebilirsiniz. Yalnız dikkat edilmesi gereken bir kusur varsa, kitap!  Müthiş Dahiden Hazin Bir Eser, yürek burkucu bir hikaye sunuyor aslında. Fakat, bizim sinemadaki gibi 'Coen Brothers' filmleri gibi, kara-komedi bazlı bir işleyişi var.

Eggers; iyi bir yazar olduğu su götürmez bir gerçek. Lakin, kitap içinde kullanılan dil, komiklik olsun diye çiziktirdiği kelimeler maalesef beni oldukça bunalttı, sıktı, abartmak istemiyorum - Mübalağadan kastım, saçlarımı yolacak derece getirmedi- ciddi derece iç-içe geçen espiriler bir süre sonra, Amerikan ergenlerin, kıçıyla yaptığı gereksiz ve dinlemesi oldukça sıkıcı espiriler... Kitapta çok beğendiğim yerlerde oldu elbette. Lakin eksileri, artılarından daha fazla geldi bana!  

Dave Eggers

Şu aralar çok tercih ettiğim Siren Yayınları'ndan, şuradan satın alabilirsiniz. Kitabın konusunu da aşağından okuyabilirsiniz. Kitaplı akşamlar!
YILIN EN İYİ KİTABI
San Francisco Chronicle
YILIN EN İYİ KİTABI
Los Angeles Times
YILIN EN İYİ KİTABI
Time Dergisi
ELEŞTİRMENLERİN FAVORİSİ
Washington Post Book World
Dergiciliği, senaristliği ve büyük ilgi gören kitaplarıyla tanınan Dave Eggers'dan popüler kültürün tüm putlarını deviren, çarpıcı ve alışılmadık bir kitap: Müthiş Dâhiden Hazin Bir Eser. Her şeyi ve daha fazlasını şimdi ve hemen isteyen, hayallerinden sorumlulukları adına vazgeçmeyi reddeden kayıp bir kuşağın tüm heyecan ve sayıklamalarını olanca samimiyetiyle haykıran Müthiş Dâhiden Hazin Bir Eser, şimdiden zamanımızın bir klasiği sayılıyor. Eggers; bu kitapta sınırsız coşkusunu sayfalardan okura bulaştırıyor, yaşamın büyüleyici karmaşasını oluk oluk akıtıyor. Uzun süre çoksatanlar listelerinin bir numarasında kalan ve Pulitzer Ödülü'ne de aday gösterilen Müthiş Dâhiden Hazin Bir Eser, yaşadığımız çağın karanlık ufuklarında pırıl pırıl ışıldıyor.
“Bu kitabın gücü ve enerjisi bir treni yerinden kaldırmaya yeter.”David Sedaris
“Elime aldım ve okumadan duramadım. Amansız bir Kitap.”
David Foster Wallace
“Okur kırk yıldır J.D. Salinger’ın yeni bir kitap yazmasını bekliyordu. Bekleyiş sona erdi… Salinger yerine karşımızda çarpıcı, yeni bir yazar var. Adı: Dave Eggers.”
Tampa Tribune
“Delicesine komik ve tek kelimeyle unutulmaz!”
San Francisco Chronicle

2 Eylül 2012 00:40

Merhabalar,
Bloğunuzu yeni keşfettim ve bayıldım.Bundan sonra takipçinizim.
Sevgiler
Derya

8 Eylül 2012 00:06

@Derya ÇApın•••

Çok teşekkürler Derya arkadaşım, böyle söylerek ne kadar sevindirdiniz bilemezsiniz :) Saygılar, sevgiler daima beklerim :))

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes