Murakami Edebiyatı



Glenn Beck ~ Kar Meleği

Bir önceki kayıtta, yazın bunaltıcı sıcaklarından kaçmak için sizlere tavsiye sunmuştum. Yaz çok kötü, çok sıcak gibi klişelere bir daha girmek yersiz, bunu hepimiz biliyoruz zaten. Her neyse! Bunaltıcı sıcaklardan kaçmak için seçtiğim ilk kitap, Glenn Beck'in" Snow Angel' adlı kitabına kısmet oldu.


Snow Angel, düşmüş insanların, tekrardan birlikte olma çabası, yıkılan aile tabloları keskin bir şekilde gösteriliyor bize. Aslında, bu kitap, kışın soğuğunda, şöminenin yanında bir kanepeye kurulup, sıcak bir şeyler elinize alıp - çay, limon çayı veya sıcacık bir kahve ile- okunacak türden bir kitap.

Glenn Beck, tasvir ettiği kış tasvirleri içinize işliyor. Yazın sıcağında bile içinizi bir soğukluk kaplıyor. Kitabı okurken karı ne kadar çok sevdiğimi bir kez daha anladım! Keyifle okunacak, çok beklenti alarak okunmadığı taktirde, gayet memnun bırakacak, dağılmış aile yapısı üzerine güzel bir deneme.






Ayrıca kitapla önemli bir bilgi. Snow Angel, türkçe adıyla kar meleği oyunu oynuyorlarmış ABD'li çocuklar. Size kar meleklerinden bir kaç görüntü. Sizinde bulunduğunuz yerde kar varsa - Allah'ın sıcağında kar erimeden kaldıysa yerde- sizde bir deneyin, eminim güzeldir. Kışın kar yağar yağmaz denemek istediğim ilk şey! Kolay gelsin.

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes