Murakami Edebiyatı



José Mauro de Vasconcelos ~ Güneşi Uyandıralım

Şeker Portakalı'nı okumayan var mı? Çocukluğumuzun kahramanı, acınası ve ağlayan karakteri Zeze, günümüzde sırf küfür içeriyor, diye sansürlenip, yasaklı kitaplar sıralamasında tependen giriş yaptı. Neyse!



Tükürülesi zihniyetler oldukça, tükürük bezleri asla boş durmayacak! Yazar, Jose Mauro de Vasconcelos, Zeze'nin büyük halini de bize göstermek istemiş. Güneşi Uyandıralım bu sebeple sizi geçmişe götürmekte hiç de zorlanmayan kitaplardan.

"Başka bir hayatta düğme olarak doğmak istiyorum. Ne düğmesi olursa. Külot düğmesi bile. İnsan olmaktan ve bir zavallı gibi acı çekmekten iyidir."
Bir Zeze olabilmek, insanlığa yapılabilecek en güzel ve erdemli davranıştır. Mühim olan, yumuşacık kalbe istediğin şekli verebilmek. İyi bir hikayeniz olacağınıza eminim. Çocukluğa özlem duyanlara gelsin.

Can yayınlarından çıkan kitabın tanıtım yazısı aşağıda. İyi okumalar!

Şeker Portakalı'nın sevimli küçük kahramanı Zézé işte yine karşınızda. Gözlerinin içi yine ışıl ışıl, yüreği yine sevgi dolu. Ama hüzünleri, biraz daha büyümüş bir çocuğun hüzünler, küçüklüğündeki Şeker Portakalı yok artık, ama bu kez de yüreğinde sevgili bir kurbağası var. Zengin ve aşırı alıngan bir aile onu evlat edinmiş. Ama Zézé, babalığının iyi niyetli davranışlarına bir türlü karşılık veremiyor. Evdeki biricik dostu aşçı Dadada. Bir de düşlerindeki, yeri doldurulmayan, yüreğine sokulup yerleşen kurbağa ve filmlerde, gerçek babasının yerine koyduğu ünlü Fransız şarkıcı Maurice Chevalier. Çok parlak bir öğrencidir Zézé. Ama şimdi ergenlik dönemindedir, sinirlidir, huysuzdur. Üstelik de sırılsıklam aşıktır. Şeker Portakalı'nın devamı olan bu kitabı da çok seveceğinizi biliyoruz. Bu kitabın da devamı var: Delifişek. O kitapta da, Zézé'yi artık delikanlı yaşında izleyeceksiniz.

15 Şubat 2014 17:35

en güzel serilerden biri, yasaklanacak o kadar beyin ve düşünce yapısı varken neden kitaplarla uğraşıyorlar anlamıyorum hiç...:(

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes