Murakami Edebiyatı



Andrê Gide ~ Chopin Üzerine Notlar

Nobel Ödüllü Andrê Gide, uzunca sürüncemede bıraktığım bir yazardı. Kitabı da, okuyalı epey oldu. Hala etkisindeyim. Müzikle iç içe olan yazarları-kitapları, nedense daha bi' seviyorum. Chopin Üzerine Notlar, tam istediğim gibiydi.


Gide'in kitabı yazmış olması, birçok kişi tarafından saygısızlıkla suçlandı. Uzman olmadığın konu hakkında, fikir beyan edemezsin ve bir sürü bla bla bla.. (sürüyle saçmalık). Gayet usta işi şeyler anlatıyor. Müzik okuyorsanız, sevmemek olanaksız!



Sakin bir anınızda okumaya özen gösterin. Can yayınları, kitabı İdil Biret'in önsözüyle ve Chopin klasiklerinden oluşmuş, içinde dokuz parça taşıyan CD ile satışta. Mümkün olduğunca çabuk okuyun. CD takın ve kitabınızı elinize alın, ha bir de içeceğinizi yudumlamayı unutmayın.

Chopin'in bayılarak dinlediğim parçasını da keyifle dinleyin. Azıcık keyfe gelsin.



Can yayınlarından çıkmış olan kitabın tanıtım bülteni aşağıda. Sevimli okumalar!

Farklı sanat dallarının büyük ustalarını; benzersiz zenginlikteki müziğiyle insan kalbinin gizemli derinliklerine dokunmayı başarmış ölümsüz besteci Chopin'le, Nobel ödüllü edebiyat ustası André Gide'i bir araya getiren Chopin Üzerine Notlar, müzik üzerine yazılmış en değerli kitaplardan biri kabul edilir. Yapıt, duyarlı bir müzik amatörü olan Gide'in içten tepkileri, kişisel yorumu ve tercihlerinin coşkulu bir dışavurumu olma-sının yanı sıra, Frederic Chopin'in müzik tarihindeki yerine de ışık tutar.

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes