Murakami Edebiyatı



Arbitrage ~ Entrika

Bu yılın en merak edilen yapımlarından biri haline gelmiş, Arbitrage [Entrika], doğru söylemek gerekirse, değişik hiçbir şey sunmuyor ama, sonuna kadar da merakla izlettirdiği bir gerçek. Klasik hikayesiyle çoğu kişinin, "aaa, yine mi?", diyeceğinden eminim, siz yinede yılmayın, şuana kadar bu türde belleğine kaydettiğiniz filmlere reset çekerek izleyin, o vakit izlenecek bir film çıkıyor ortaya!


Arbitrage, sadece Imdb sitesinden fragmanı izleyip, konusuna falan göz atmadan direkt izlemeye bağladım. İyi ki de öyle yapmışım, çoğu filmin konusunu okumadan izlemek hakikatten keyifli oluyor. Seyrin ne yönde gideceğini, ne şekilde  devam edeceğini izleyerek öğrenmek çok hoş oluyor. Tavsiye ederim bu yöntemi! Böyle bir seyirlik oldu bu film.

Jarecki' - filmin yönetmeni - kamera kullanımını çok beğendim. Kendisinin ilk uzun metrajlı filmiymiş. Zaten, daha önce de kameraman olarak çalışıyormuş sinema sektöründe. Bu yüzden, söylenenlere göre, bu yılın en iyi ilk filmlerden biri olarak kabul görülüyor. Katılır mıyım, orası şüpheli biraz ama, yönetmenin ilk filmi olduğunu biraz düşünce kesinlikle umut vaat ediyor. Richard Gere, bu performansı ile Oscar'a aday olabilirmiş. Ben uzak bir ihtimal diyorum. Aman amanlık bir durum söz konusu değil. Susan Sarandon ve Tim Roth'la beraber iyi bir üçlü olmuşlar. Ayrıca, Another Earth filmiyle tanıdığım, Brit Marling'da çok iyi! Güzel ve entrikalı bir film arıyorsanız, Arbitrage uygun bir seçenek gibi duruyor.

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes