Murakami Edebiyatı



Sonbahar, Kitap Manzaraları!

Şu çilesi bitmez yazın nihayet sonuna geldik dört gün önce. Ve kesinlikle hemen hemen herkesin çok sevdiği, hazan mevsimi olarak bilinen "Sonbahara" geçiş yaptık. Kış mevsiminden sonra en sevdiğim mevsimdir kendileri. Sonbaharı sevmemen tek nedeni bu değil;  Sonbahar da dünyaya geldim. Birazda o yüzden. Sonbaharda çok güzel kitap okunur, fevkalade kitap  manzaraları yakalamak mümkün. Ayrıca sokakta yürürken, aklınıza takılan şey, bir andan ağaçlardan dökülen, üstüne bastığınızda "çırtt" diye sesler çıkaran yapraklar düşüncenize eşlik eder, ardından bir tebessüm!

 
Sonbahar mevsiminde kitap okumak çok güzel ve çok kolay. Havalar serinliyor, evden çıkmak yerine -tabii, güzelim mevsimin yarattığı o harika manzaraları görmek dışında- evde oturup kitap okumak en iyisi. Hele dışarıya bakan, enfes manzaraları bir odanız varsa, kralsınız! Bu mevsimde dram ve o tarz şeyler okunur, ne de olsa üç ayın kendisi hüzünlü. Yanına da aldık mı bir hüzünlü müzik, sonbaharda bol bol peçete masrafını gireceğimiz kesin!


Böylesine buruşmuş ve yapraklar arasında kalan kitaplar, bu mevsime tam da yakışacak derecede!



Sarı benekli kitaplar, sararmış yapraklara çok iyi eşlik eder!



I love Autumn. İnan ki bende. Kitap veya defterlerin arasından yaprak kurutmak kadar güzel bir şey var mı?



Yapraklarını dökmüş ağaçlara kitap asmak, tıpkı mandalla tellere asılan çamaşırlar misali. Kitaplar daha değerli.



Sonbaharın turunculuğunun tüm güzelliği, kitaba yansımış. Böyle manzaralar çok ihtiyaç var, zira iştah kabarttığı kesin.



Eğer ağaçlarda tünemek de üstüne yoksa, bir de doğaüstü güçleriniz varsa, değmeyin keyfime anacım. Böyle harika manzaralarda ortaya çıkar. Ağaçta kitap, çok iyi bir fikir! Özellikle sonbaharda...



Kitapları yaprak bastı, bizleri de hüzün.



Bahsettiğim kitap, çay ve sonbahar üçlüsünün doğurduğu harika görüntü.



Sevgiliniz, arkadaşınız veya kardeşiniz de kitap okumayı seviyorsa beraber okumayı sevebilirsiniz. Küçükken en çok yaptığımız şeydi beraber okumak; tek kötü yanı yavaş okuyan bir kardeşiniz varsa yandınız. Hızlı okuyan birilerinin olmasına dikkat edin. O zaman çok eğlenceli gelecektir.



Kitap ve yaprakların beraber aşk yaşadıkları, ne kadar yakıştıkları konusunda somut görüntüsü... Daha ne denilebilir ki, hiçbir şey...

    Yaprak ve kitap. Fazla söze gerek yok!
Sonbahar kitaplarının manzaralarını olabildiğince göstermeye çalıştım. Sizde bu sonbahar okuduğunuz kitapları, bu güzel yaprak manzaralar eşliğinde çekip bizlerle paylaşırsanız memnun oluruz. Sonbaharın gücü adına diyelim. İyi sonbaharlar, iyi okumalar!

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes