Murakami Edebiyatı



Chuck Palahnuik - Dövüş Kulübü

Gösteri Peygamberi'ni okudum yazarın. Cidden fena değildi. Dövüş Kulübü mutlaka duymuş, kitabı okumadıysanız filmi izlemişsinizdir. Fight Club severim, lakin manyak derece severi değilim. Kitap bana daha hoş geldi, sizi bilmem elbette.


Tyler Duırden ve Marla karakterlerine bayılacaksınız. Tyler Durden özellikle 'Durdenizm' gibi bir akımın çıkmasına sebebiyet olmuştur. Gerisini ve etkisini sizler düşünün. Yazarın çok güzel dokundurduğu mesajlar ve sistem eleştirileri yer alıyor.

Spoiler vermeyeceğim ama, sonlara doğru -filmi izlemediyseniz- şok geçireceksiniz. Buna emin olabilirsiniz. Ben derim okuyun, çünkü bir sürü alt metin ve eleştiri barındırıyor. Yeraltı edebiyatının güzel örneklerinden. 

Ölmeden Önce Okunması Gereken 1001 Kitap'tan biri!

Ayrıntı Yayınları'ndan çıkmış kitabın tanıtım yazısı aşağıda.

İstenmeyen yağlar. Pahalı, butik sabunlar. Maaş çekleri, güzel bir ev, zarif mobilyalar. Yalnızlık ve yabancılaşma. Tüketimin susmayan arsız çağrısı. Yalanlar ve yalanlar. Nefret ve öfke. 

İlk kez yayımlandığı 1996'dan beri bir yeraltı klasiği olarak anılan Dövüş Kulübü, yeni binyılın eşiğinde geçen bir anti-ütopya öyküsünü anlatıyor. Yaşadığı hayattan nefret eden, ölüm düşüncesini saplantı haline getirmiş, insani yakınlığı kanser dayanışma gruplarında arayan genç adam. Ama aynı dayanışma gruplarının bir başka müdavimi, toplum kaçkını bir genç kadın. Ve Tyler Durden; yalanlar ve mutsuzlukla dolu bir dünyaya kendi yöntemleriyle saldıran yarı çılgın bir kurtarıcı, baştan çıkarıcı bir intikam meleği. Tyler'ın felsefesine göre, tüketim kültürünün uyuşturucu etkisinden kurtulmanın yolu, fiziksel acıyla tanışarak yeniden doğmaktır. Çok geçmeden, geceni,n geç saatlerinde bar bodrumlarında toplanan gizli bir dövüş kulübü ülkenin dört yanını saracaktır. Ama Tyler'ın dünyasında sınırlara ve kurallara yer yoktur. Kendi bedenini örseleyen bir müritler ordusu, toplum düzenini ve konformizmi imha etmek üzere Tyler'ın peşine takılır...

Chuck Palahniuk'un ilk romanı, tüketim kültürüne, hırs ve üstünlük duygusuna, güzellik idealine ve iş dünyasına zehir zemberek bir eleştiri yöneltiyor. Palahniuk, karanlık bir mizahla desteklediği güçlü ve çarpıcı üslubuyla, yaşadığımı dünyanın çirkin suretine ayna tutuyor. Son on yılın en özgün, en sarsıcı romanları arasında sayılan Dövüş Kulübü'nü Türkçeye kazandırmaktan sevinç duyuyoruz.

30 Ekim 2015 15:03

Yeralti edebiyatina fazlasiyla ilgisi olan biriyim ama chuck palahniuk'u bir turlu okumayi basaramiyorum, bilhassa dovus klubu malum sinamaya da aktarilmis en unlu kitabi, buna ragmen acip okuyamiyorum sanirim bunun en buyuk nedeni yazara ilk olum pornosu kitabiyla giris yapmam. Pek begenemedigim icin diger kitaplari da ayni olacakmis gibi geliyor, yine de onyargiyla yaklasmayip bunca guzel ovgunun vardir elbet bir hikmeti diyip okuyayim en iyisi :)

31 Ekim 2015 00:45

@rafınasığmayanlar•
Siz bunu bir okuyun derim, daha sakin ve anlaşılır bir dili var. Gösteri Peygamberi de güzeldi. :)

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes