Murakami Edebiyatı



Ernest Hemingway - Silahlara Veda

Bilindiği üzere, Hemingway'i çok severim. Hatta en sevdiklerim arasında... "Çoğu kişi sevmez; ayyaştı, kendini beğenmişti, karısını Paris'te aldatmıştı ve yüzü kızarmıyordu, sadakatsizdi. Kimileri pek sever; şahane yazar, kedilere bayılır, tonton dedelere benzerdi..." Velhasıl kelam rahmetli cidden iyi yazardı! Silahlara Veda, bunu kanıtlar nitelikte.


Savaşın gölgesinde bir aşk hikayesi okuyoruz bu romanda. İster istemez kendini sevdiriyor kitap. Dediğim gibi, fazlasıyla klişe konu olmasına karşın, sayfaları hızlıca çeviriyorsunuz. Yazarın en çok betimlemelerine bayıldığımı söylemeliyim. Elbette aksaklıklar, eksiklikler var, çok iyi kitap olmasına bir engel olmamış.

Eminim okuyanlar vardır aranızda ve okuyacak olanlar. Okuyanlara soruyorum, bu kitabın finali sadece beni mi sinir etti, anlamadım. Silver Linings Playbook filminde de kafayı sıyırmış ana kahramanda "bu kitabı finalini çok sinirlenip, bütün eve ayağa kaldırmış ve iğrenç küfürler savurup durmuştu!" Siz en iyisi okuyun, okutun.

Bilgi Yayınevin'den çıkmış kitabın özeti aşağıda bulabilirsiniz.

Hemingway'in yazmayı en sevdiği konulardan biri olan savaş hakkında insanı düşünmeye zorlayacak gerçekleri müthiş bir roman kurgusuyla okuyacaksınız.

Romanda, sıcak savaşın ortasında iki genç insan hem kendi sevgi dolu dünyalarında, hem de savaşın her şeyi yerle bir eden acımasız dünyasında yaşarlar; bütün zorlukları aşarlar sevgileriyle. Bir yanda insanı yok eden savaş, bir yanda insanı insan yapan sevgi... Yaşama sevinci... Bu çelişkili yaşam içinde bu iki insanı çeke sürükleye götüren olaylar... Romanı en güzel savaş romanlarından biri yapan bir sonuç...

Okunması Gereken 1001 Kitaptan Biri!

14 Temmuz 2015 17:07

Ben hiç Hemingway okumadım ama bununla başlayabilirim :) teşekkürler

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes