Murakami Edebiyatı



Haruki Murakami ile Müzik Keyfi

Siz Murakami okurları tarafından bilindiği üzere, romanlarının en önemli özelliği, şahane parça isimleri. Kendisi sayesinde, müzik klasörüm hiç olmadığım kadar dolu. Sayfalarında geçen müziklerin şahaneliğinden bahsederken, sevindirici haber geldi.



Murakami's Music müzik blogu açıldı. Yazarın fonda kullandığı müzik isimleri, kitaplarına göre sıralanıyor. Bulmak hem kolay ve keyifli. Eğer Jazz ve Klasik müzik seviyorsanız -benim gibi- bu tavsiyeleri altın değerinde olacaktır sizin için.

Diğer bir seçenek, Pop müzik seviyorsa çok -ki bu devirde sevmeyen genç var mıdır?- çok iyi öneriler bulacaksınız. Lakin, Murakami daha çok klasik Pop önermeyi seven bir yazar. Kalkıp bir Maroon 5 vesaire tipinde grup parçaları beklemeyin. The Beatles sık sık önerdiği gruplardan. Bu gruptan bol parça numunesi bulabilirsiniz. Tıpkı Nowergian Wood (İmkansızın Şarkısı) adlı kitabın ismi, The Beatles'ın aynı isimli parçasından gelme.



Murakami söz konusu olanca yine çenem düştü. Bahsi geçen parçayı sizin için bloga yükledim. Siteyi ziyaret edin. Keşfedilmeyi bekleyen hazineler var. Ve bu parçayı da mutlaka dinleyin. Seveceksiniz. Zevkle!

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes