Murakami Edebiyatı



Paula McLain ~ Paris'teki Eş

Nicedir güzel kitaplar okuyorum. Okuyup yazamadığım bir ton kitap var. Bloga yetiştirme çabam, tam bir hayatta kalma mücadelesiyle eş değer. Genellikle elim beğendiğim kitapları bloglamaya gidiyor. Bu sefer de bayılacağınız bir kitap var.

+

Ernest Hemingway ve eşi Hadley Richardson'ın biyografik nitelikleri taşıyan, yarı kurgu, yarı biyografik. Paula McLain, kitabı yerinde kurgular ve öz-yaşamların güzelliğini ara serpiştiriyor. Paris'teki Eş, topyekün özel çalışmalardan biri.

Eşler, karılar ve onların kocaları (veya tam tersi.) Evlilik kılavuzu adına okutulabileceğini düşünüyorum. Evlilik terapistinden çıkmış izlenimi veriyor. Çoğu sefer beni sinir edip, küplere bindiren olaylar yok değil. Hemingway'in karısını aldatması, yalnızca biri. Yalnız, yargısız infaz yapmadan okuyun derim. Üstün körü olaylar, incelendiğinde anlam kazanıyor. Çevirinin gayet iyi olduğunu, yağ gibi aktığını söylemek mümkün. Sevgilinizle okuyun!

Remzi kitabevinden çıkan kitabın tanıtım yazısı aşağıda. Bir yastıkta kocayın sevgili evliler, umarız!

Ernest Hemingway ile ilk karısı Hadley'in, başta Paris olmak üzere çeşitli kentlerde geçen günlerinin aşk ve ihanetle örülü sarsıcı romanı…

Dünya, Caz Çağı'nı yaşamaktadır. Kızıl saçlı piyanist kız ile savaş gazisi genç ve yakışıklı gazeteci Şikago'da bir dost evindeki partide tanışır. 29'undaki Hadley, yazma hırsıyla yanıp tutuşan kendinden sekiz yaş küçük Hemingway'le 1921'de evlenir.

O sıralar sanat ve edebiyatın kalbi Paris'te atmaktadır. Genç Hemingway, yazar dostu Sherwood Anderson'un yönlendirmesiyle geleceğini eşiyle birlikte Paris'te aramaya karar verir. Paris günlerinde önceleri parasızlık onları epeyce zorlar ama zamanla entelektüel çevrenin bir parçası olurlar. Paris'i mekân tutmuş pek çok Amerikalı yazar ve sanatçıyla tanışır, Gertrude Stein, Scott Fitzgerald, Ezra Pound gibi ünlü isimlerle derin dostluk kurarlar.

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes