Murakami Edebiyatı



Marc Levy ~ Dostlarım Aşklarım

Dostlukların yalan, arkadaşların çıkar ve kardeşliklerin de menfaat üzerine kurulu günümüz dünyasında, azıcık da olsa Marc Levy'nin sayfalarında aramaya çalıştım. Kitabın ismi hoşuma gitti: Dostlarım Aşklarım.


Ne dersek diyelim, eprimiş ve hatırı hafızalarımızdan silinmeyen duyguları, sayfa aralarında aramak, izleyerek görmeye çalışmak utanç verici. Değerler kayboluyor ve giden geri gelmiyor. Ne yazık ki... Bugün böyleyim işte.

Boşanmış ve otuzlu yaşlarında, çocuk sahibi iki eski arkadaşın aynı eve taşınıp, beraberce hayata direnmeleri konu ediniyor. Ahım şahım edebiyat olayı yok ortada. Fakat, yaşanmışlıkların üstündeki tozu silen yapısıyla, okunmayı değer kılıp geçmişe götürüyor. Eskilere dair düşünceleriniz peşinizi mi bırakmıyor, bırakmasın.. Okuyun!

Can yayınlarından çıkan kitabın tanıtım yazısı aşağıda bulabilirsiniz. Eskilerinizle!


Dostlarım Aşklarım, dünyanın çeşitli ülkelerinde milyonlarca okura ulaşan Marc Levy'nin yeni romanı. Son dönem Fransız edebiyatının en gözde yazarlarından Marc Levy, okurlarına bir kez daha duygu ve mizah yüklü bir dünya sunuyor ve Londra'nın göbeğindeki Fransız mahallesinde geçen sımsıcak, sevecen ve sevimli bir öykü anlatıyor.

Otuzlu yaşlarını süren, boşanmış ve çocuklu iki eski arkadaş, hayatlarını yeniden kurmak için aynı çatı altına yerleştiklerinde bir kural koyarlar: Eve tek bir çocuk bakıcısı ve kadın bile ayak basmayacaktır. Biri son derece egoist ve çocuk kalmış, öbürü mükemmeliyetçi ve özverili bu iki adam, kimi zaman çatışarak, kimi zaman uzlaşarak birlikte yaşamaya çalışırlarken yalnız değildirler. Çevrelerinde dostları ve kapılarında bekleyen aşkları vardır. Peki, geçmişin izlerini silecek gücü bulabilecekler midir?

Dostlarım Aşklarım, hayatlarını başkalarıyla çoğaltmak için, ördükleri duvarları kendi elleriyle yıkma yürekliliğini gösteren insanların öyküsü.

6 Temmuz 2014 17:15

Okumuş ve çok beğenmiştim :)
Bu arada blogunu da çok beğendim takipteyim :)

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes