Murakami Edebiyatı



Pablo Neruda ~ Kuşlar Sanatı

Pablo Neruda duymayan var mı? Şilili yazar, 1973 yılında kalp yetmezliğinden hayata gözlerini yummuş. Yazarla ilgili önemli bir şey ise, Nazım Hikmet  adına barış ödülü almıştır. Kuşlar Sanatı, şiir zevkinin doruklarında geziniyor.



Şiir okumayı severim, lakin ölüsü olduğum söylenemez. Bu yıl özellikle "bolca şiir kitabı okuyacağım" deyip başladım yeni yıla. Şimdilik gayet iyi gidiyorum. Siz en iyisi bu kitabı okuyun. Hem birileri, "Hiç Neruda okudun mu?" sorusuna verecek bir "evet" cevabınız olsun!


Bu kitap, kuşlar hakkında bir sürü özellik de veriyor. Hem keyif alıyorsunuz, hem de aldığınız keyfin yanında bol bol kuş türü, nitelikleri, niceliklerini kapıyorsunuz. Edebiyatla kalın!

Can yayınlarından çıkan kitabın tanıtım yazısı aşağıda.

Latin Amerika’nın Walt Whitman’ı kabul edilen Pablo Neruda, tıpkı “tahıl taneleri kadar sayılması olanaksız” dediği bu büyük şair gibi, yurdunun bütün içsel dünyasını ve dünyevi varlığını şiirleştirme yoluna gitmiştir. Kuşlar Sanatı çağımızın evrensel şairi Neruda’nın bu tutumunun ilginç bir örneğidir. Şili’de en yaygın rastlanan kuşlara tek tek övgüler düzen bu “kuşbaz şair”, kitabın sonunda kendi düşsel kuşlarıyla mizahi bir eleştiri sunar. Dünyaşiirinde eşi görülmemiş bu şiir deneyinin, ıssızlaşan bir dünyada insan varlığına estetik bir hatırlatma olacağı kanısıyla, Kuşlar Sanatı’nı yayımlamaktan özel bir kıvanç duyuyoruz.

20 Mart 2014 00:33

okuyalım o halde:)

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes