Murakami Edebiyatı



Osman Özkan ~ Yaşanılmaya Değer Yaşantı

Osman Özkan'ın ilk kitabı. Anlayacağınız körpecik bir yazar. Kendisi aynı zamanda yakın arkadaşlarımdan(dı!) Bir süredir görüşemiyoruz. Kitap yazdığını duyunca çok sevindim, bir o kadar da gururlandım. Aynı tebeşirin tozunu yutmuş kişilikleriz sonuçta.


Yaşanılmaya Değer Yaşantı, yazarın hayatından önemli kesitler içeriyor. Bizzat bildiğimden. Otobiyografi denilebilir de. Sizi soluksuz bırakan çoğu şeyi okuyup, ufkunuz açılıyor. Dertlerinize derman olma gibi bir çabası yok elbette, sadece farkında olmanızın bile ne denli önemli olduğunu vurguluyor.



Başlangıçlar önemlidir. Bu kitap ve yazar içinde aynı durum geçerli. Etrafta bir sürü saçma sapan şeyler okuyoruz. Yaşanılmaya Değer Yaşantı da, sizlere edebiyatın tozu, içses ve inadına yaşamının izlerinin bulunduğunu belirterek öneriyorum.

İkinci adam yayınlarından çıkan kitabın tanıtım yazısı aşağıda!

Damla ona gülümsüyordu. Ayaklarına hükmedemiyordu. Durdu ve birkaç saniye bekledi. Sessizlik içinde kalbi göğsünü yırtacak gibi delice çarpıyordu. Yavaş yavaş yanına yaklaştı. Birden kalbi duracak gibi oldu. Nefesi kesildi. Damla'nın gülüşünü gören gözleriydi. Buzdan bir şehre güneş doğuyordu sanki. Özleme yenik umutları tekrar filizleniyordu. Aralarında sadece bir adım kaldı. Gördükleri onun uzun zamandan beri beklediği bir şeydi. Bir de sesini duysa çok güzel olacaktı. Bacakları onu taşıyamayacak kadar güçsüzleşmeye başladı. Göz kapakları ağrıyor, ayakta durmakta zorluk çekiyordu. Gözleri kapanıyor gibi oldu. Taş düşecekti ki, Damla elini uzattı ve Yusuf'u tuttu. Ve o an gözlerindeki aşk öyle bir hal almıştı ki... Bağırmaya çalışarak uyandı. Derin nefes aldı. Başucunda geceden kalma bir bardak suyu içti. Gözlerini kapadı, bir daha açtı. Sonra, Tanrım! Ne garip bir rüyaydı, diye mırıldandı. Damla her zamanki gibi rüyalardaydı.

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes