Murakami Edebiyatı



D.H. Lawrence ~ Bakire ile Çingene

D.H. Lawrence önemli, çok önemli bir yazar. Edebiyat içerikli kitaplar yazıyor. Madenci bir ailenin çocuğuymuş. Oğullar ve Sevgililer eserini de okudum. Sonra yazacağım onu. Lakin, onu okuyunca yazarın hayatından mühim kesitler içerdiğini göreceksiniz.



Neyse! Bakire ile Çingene şimdiki konumuz. Bu eserini pek sevemedim. Benimseyemedim. Aşk, kehanet ve bolca yalan rüzgarı. Yine de eskilerin size vermiş olduğu naiflik hissiyatı sayfalarda kol geziyor. Sırf bu yüzden sevebilirsiniz.

 

İlk defa okuyacaksanız yazarı, bu kitap tercihiniz olmasın. Sonra okursunuz nasılsa. Başka eserinden başlamanızı tavsiye ederim. İngiliz bir yazar. 2 Mart 1930 yılında hayata gözlerini yummuş. Yumuşak ve etkileyici bir dili var...

Can yayınlarından çıkan kitabın tanıtım yazısı aşağıda. Keyifli okumalar.

Yvette, rahip olan babası, kız kardeşi, büyükannesi ve halasıyla birlikte bir köyde yaşamaktadır. Annesinin genç ve beş parasız bir adamla kaçmasından sonra buraya taşınmışlardır. Yvette ve kardeşi Lucille, tekdüze köy yaşamında sıkıntıdan patlamaktadırlar. Ne var ki, Yvette bir süre sonra bir çingeneyle tanışacak, o güne kadar hiç bilmediği duyguların tadına varacak, tüm yaşamı değişecektir.

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes