Murakami Edebiyatı



Hasan Ali Toptaş ~ Yalnızlıklar

Yerli yazarlardan okumak için can attığım, bayıldığım bir isim Hasan Ali Toptaş! Bütün içtenliğimle söylüyorum, çok az yazara bu tür sevgi ve alakayı gösteririm. Bu yıl içerisinde, yabancı ülkelerde de okunabilecek olması, onur verici.



Yalnızlıklar her şeydir. Toptaş'ın söylediği gibi "Yalnızlık, çocuk kılığında bir babadır torunların büyüttüğü." Yalnızlık buradan bile kendine yer ediniyor. Bolca düşünmenizi sağlayacak ve düşündükçe kendi benliğinize kavuşacaksınız.

Kitaptan uyarlanma aynı adla sergilenmiş bir tiyatro oyunu bile var. Tiyatronun bir kısımını izlemek için şuraya.

"Yalnızlık alıp karşısına kendini,
öteki kendinlerle konuşmaktır.
bakışmaktır, öteki kendinlerle;
dövüşmektir.
kimi zaman da, öldürmektir
içlerinden sana en çok benzeyeni,
benzemiyor diye."

İletişim yayınlarından çıkmış kitabın tanıtım yazısı aşağıda. Okumak içinse bolca yalnız olun, sessizce, sindire sindire!

Metinlerini varoluş ve yokoluş üzerine kurarak varoluşçuluğu taşraya taşımasıyla özgünlük kazanan, sade dilinden yükselen müzikle giderek hayatı yazıya, yazıyı ise büyülü bir hayata benzeten bir yazar... Yazma serüvenini "hayatı kelime kelime genişletmek" olarak adlandıran Hasan Ali Toptaş, metinlerini birer senfoniye de dönüştürerek, dışarıyla içerinin, görünenle iç dünyanın, gerçeklikle rüyaların, somutla soyutun çarpışmasından doğan tekinsiz bir atmosfere çağırıyor okurunu. Tam bir yazı ustalığıyla, Türkçenin imkânlarını sonuna kadar zorlayarak, edebiyatın büyülü dünyasına kapılar açarak...

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes