Murakami Edebiyatı



Patrick Süskind ~ Herr Sommer'in Öyküsü

Sıkça uzun öykü türüne yoğunlaştım gibi, tabi bunu bilmeden yaptım desem yeridir. Denk geldi. Aşinalığım da arttı. Süskind'in okuduğum üçüncü kitabı. Diğer ikisi gayet iyiydi.



Alman edebiyatı sandığım kadar kötü değilmiş. Herr Sommer'in Öyküsü, ciddi anlamda beni çok etkiledi. Bay Sommer'i çok sevdim. Sizler okuyunca sıcak bakmayabilirsiniz karaktere ama, ben çok sempatik ve hüzünlü buldum.

"Yükselmek hiç sorun değildi. ama sonra yere nasıl inerdi insan?"

Çocuk kitabı adı altında yayımlanmasıysa haksızlık kanımca. Üstü kapalı, lakin güzel dersler veren, beni bile etkilemiş, ve mutlaka okumanız gereken başucu kitapların arasında yer alıyor. Sizde seveceksiniz bu öyküyü!

Can yayınlarından çıkan kitabın özeti aşağıda. İyi koşmalar diler Bay Sommer'la!

Çağdaş Alman edebiyatının önde gelen yazarlarından Patrick Süskind, bu kitabında, büyümekte olan bir çocuğun gözüyle dünyanın ve insanlığın fotoğrafını çekiyor sanki. Bir çocuk, dünyayı ve kendini nasıl tanır? Sevgi ve adalet duygusunu nasıl keşfeder? Öteki insanlar –ana-baba, ağabey, abla olsalar da– kimlerdir? Başkaları cennet midir, yoksa cehennem mi? Büyümekte olan bir insanın karşılaştığı engellere karşı gösterdiği, aslında bütün insanlığa yönelik o acımasız tepki. Ve ona gereksinim duyulduğunda insanın yardımına koşmayan Tanrı. Yaşam ve ölüm düşüncesi... Özetlersek: Herr Sommer’in Öyküsü, yediden yetmişe her yaşta insanın bir solukta okuyacağı, çarpıcı, neşeli ve kederli bir uzun öykü. Üstelik bu güzel öyküyü, ünlü çizer Sempé resimlemiş.

25 Ekim 2013 23:02

Benim favori kitaplarımdan kendisi.
Okurken çok keyif almıştım. :)

26 Ekim 2013 11:06

@Güven Turan♦
Kesinlikle çok keyifliydi. :)

Yorum Gönder

 

© Kitaplık Manzaraları Yazarın izni olmadan alıntı yapılamaz. Tüm hakları Kitaplık Manzaları'na aittir.
by Sezer Akın WooThemes